Welkom bij de DHV

UITSTEL ACTIVITEITEN DHV

Het zal u niet verbazen: alle activiteiten van de DHV zijn in verband met corona tot nader order uitgesteld. Dit geldt ook voor de jaarvergadering.
Het bestuur komt binnenkort bijeen om te kijken wat we wél kunnen doen voor en met onze leden.
We zullen dan een aangepaste agenda op de website plaatsen.

Voorlopig nog even geduld dus. Wel wordt er ondertussen gewoon hard doorgewerkt aan de volgende Waardeel en aan het Bulletin. We staan niet stil en broeden op mooie plannen die we uit kunnen voeren in de 1,5 meter-samenleving.

We hopen tot gauw!

========================

DRENTSE HISTORISCHE VERENIGING (DHV)

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Drenthe? Dan bent u bij ons aan het goede adres. In ons kwartaalblad Waardeel publiceren leden en niet-leden, amateurs en professionals artikelen over de geschiedenis van Drenthe, artikelen net zo veelzijdig als de geschiedenis zelf. Speciaal voor de genealogische artikelen publiceren we het Drents Genealogisch Jaarboek. Die artikelen bevatten niet alleen stamboomreeksen maar ook aanvullende informatie over de families. Ook krijgen DHV-leden jaarlijks de Nieuwe Drentse Volksalmanak toegestuurd, een belangrijk jaarboek met de nieuwste historische onderzoeken en inzichten in de Drentse historie.

Twee keer per jaar organiseren we een LOL, een Lezing op Locatie met meestal ’s avonds een interessante lezing, ’s middags een wandeling, excursie of workshop en tussendoor een warme maaltijd.

Sinds kort hebben we als Drentse Historische Vereniging een werkgroep die historische talkshows verzorgt, waarin personen uit het verleden zelf hun verhaal vertellen. Een prachtige vorm om de geschiedenis van Drenthe op een levendige manier aan de man te brengen.

En één keer per jaar reiken we de DHV-prijs uit aan een persoon, groep of instelling die zich het afgelopen jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis over de geschiedenis van Drenthe.